Første dag i RTG Containerkran.
Første dag i RTG Containerkran.
Meg og Espen 2,3,4 og 5 dag
Meg og Espen under opplæring av RTG Containerkran
Kjetil hadde meg under opplæring i ei uke
Kjetil Vålerenga Knoff. Han er kjent for å være en rask og sikker kranfører.

Mye har skjedd den siste måneden. Jeg har fått meg ny kranfører jobb og det er på KF Havn Oslo! Heeeeelt herlig! Har lenge hatt lyst på en mulighet hos de. Jeg er ferdig med opplæringen og skal nå til uka starte som selvstendig.

På det øverste bildet ser vi Joakim. Joakim var den som først tok meg opp i containerkranen av type RTG. Joakim startet å jobbe for KF Havn Oslo for ca. 1.5 måned siden og kan fortelle at han trives. Han er fra Vestlandet og flyttet hit av familiære årsaker. Den dagen jeg var oppe i krana fortalte han meg basics om hvordan den fungerte. Jeg kun observerte hvordan han kjørte! Kjempegøy.

På bilde 2 har vi meg og Espen Sundby. Espen har jobbet som kranfører for KF Havn Oslo i vel 10 år. God kompetanse og erfaring på denne karen. Under vår opplæring startet vi fra scratch. Gradvis ble jeg mere og mere kjent med krana og hvordan den skal håndteres. De første dagene observerte jeg hvordan han kjørte. Selvfølgelig stilte jeg uttallige spørsmål om ditten og datten. Han svarte grundig og forklarende. Mot slutten av uka fikk jeg prøve meg med å kjøre. Det gikk jo helt fint og jeg må bare takke for opplæringen Espen! Og god ferie! 😀

3 og siste bilde har vi den jeg liker å kalle den raskeste kranføreren av Oslo KF Havn. Med en personlig rekord på 51 containere på 1 time forstår man raskt. Hehe. Raskt..:p At han er en god kranfører. Hans filosofi er å kjøre raskt, men sikkert. Dette er noe jeg skal komme tilbake til. Å forklare mer i dybden hvordan nøyaktig krankjøringen foregår. Uansett så er jeg takknemlig for at jeg fikk en god opplæring fra en av de raskest og sikreste kranførerne på Oslo KF Havn. Nå neste uke skal jeg for første gang kjøre helt selvstendig!

 

-Knut

2 thoughts on “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: